Deel vacature

Solliciteren

HR Business Partner

Rotterdam | HRM

Introductie

Ben jij de sparringpartner van het management die hen helpt met de HR uitdagingen? Stel jij de juiste vragen, challenge je de business en weet je met je getting things done mentaliteit de juiste acties te initiëren?

Kom dan ons Benelux HR team versterken en word onze HR Business Partner!

Organisatie

Allianz is the HOME for those who DARE! Een bedrijf dat je stimuleert om initiatief te nemen, waar je kan groeien en actief bij kan dragen aan de versterking van onze positie als wereldleider. Door oprecht te geven om mensen – zowel de 85 miljoen particuliere en zakelijke klanten als de meer dan 142.000 werknemers – bevordert Allianz een cultuur waarin medewerkers alle kansen krijgen om samen te werken, goed te functioneren, een excellente service te leveren en in te spelen op trends in de business en de uitdagingen voor de toekomst. Onze grootste ambitie is een vertrouwensrelatie op te bouwen en een partner te zijn van onze klanten zodat zij kunnen groeien. Durf dus gerust! Kom bij Allianz werken en versterk ons team.

Functie

Wie zoeken wij?

Als HR Business Partner ben je partner van de directie en het management binnen het hart van onze verzekeringsorganisatie. Je draagt bij aan de transformatie / organisatie ontwikkeling die nodig is om de strategische doelstellingen te realiseren waarbij af en toe ook gewoon de mouwen moeten worden opgestroopt.

Er ligt veel werk en we moeten zaken sneller en beter aanpakken dan voorheen. Met je praktische stijl van werken weet je het management aan je te binden en geef je als HR professional ondersteuning in soms stevige veranderingstrajecten. Tegelijkertijd houd je samen met het management oog voor medewerkers om hen enthousiast te houden en te helpen de business te moderniseren.

Het bovenstaande geldt overigens ook voor onze HR afdeling. In Benelux verband zijn er veel nieuwe initiatieven om de HR afdeling op een hoger niveau te tillen en rekenen we op jouw expertise en persoonlijkheid. Je doet het natuurlijk niet alleen. We zetten als team samen de schouders eronder en vinden in de drukte van alle dag ook tijd om met elkaar te lachen.

Maar wat is je day to day business?

 • Je geeft advies aan de business managers over ons HR-beleid, procedures en systemen;
 • Je ontwikkelt strategieën om samen met de business de organisatiedoelen te behalen;
 • Je verzamelt de benodigde data en analyseert en rapporteert deze om aanbevelingen te kunnen maken voor de business. Tevens stel je implementatieplannen op;
 • Je begeleidt en ondersteunt de managers met betrekking tot talent development, recruitmentactiviteiten, performance en actieplannen;
 • Samen met de business manage je de workforce planning.

Functie-eisen

Wat kan jij ons bieden?

Je hebt actuele HR-kennis en bent innovatie gedreven ingesteld. Met deze instelling ben je in staat om verschillende stakeholders te inspireren en verbinden. Je weet je staande te houden in een corporate organisatie en weet de business voor je te winnen.

Daarnaast heb je:

 • Academisch denk- en werkniveau/afgeronde masteropleiding in de richting van Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, HRM of Legal;
 • Ervaring met het initiëren en opzetten van diverse HR projecten met een focus op veranderingsmanagement;
 • Ervaring met het werken op een HR afdeling in een corporate organisatie.

Daarnaast ben je:

 • Gewend resultaatgericht te werken en hebt een sterke focus op de klant;
 • Analytisch ingesteld, werk je planmatig en onderbouw je deze met data;
 • Communiceer je schriftelijk en mondeling toegankelijk, zowel in het Nederlands als Engels, evt. Frans is een pre;
 • Hands-on waar nodig.

Aanbod

Wat bieden wij jou?

Als HR Business Partner bieden wij je een uitdagende rol in een internationaal landschap (voornamelijk Rotterdam/Brussel). Wij durven je uit te dagen om Allianz Benelux te vervoegen op het gebied van HR en het naar een hoger niveau te tillen. Je bent onderdeel van een dynamisch team waar je de vrijheid krijgt om zaken vorm te geven. Wij bieden een veelzijdige en uitdagende functie. Dit kun je nog meer verwachten:

 • Flexibele werktijden waarbij de begin- en eindtijden in overleg kunnen variëren, afhankelijk van jouw voorkeur;
 • Een uitstekend salaris;
 • Een pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage en deelname aan het Allianz aandelenplan;
 • Een eigen online Xcelerate Academy waarin jij je kunt ontwikkelen op diverse gebieden;
 • 25 vakantiedagen (op basis van een 38-urige werkweek);
 • Gelegen op een prachtige locatie in hartje Rotterdam op de Coolsingel.

Inlichtingen

Spreekt bovenstaande functie jou aan?
Solliciteer dan onmiddellijk via de onderstaande button en kom te weten wat jouw mogelijkheden zijn bij ons!

Heb je vragen? Schroom dan niet en app onze recruiter:

René Kleinveld
Corporate Recruiter
T: +31 (0)6 31959453

Solliciteren